מה אתם יודעים על אננס?
אננס- הוא פרי עם קליפה מכוסה במחטים דקות ובשר עסיסי ומתוק. מקורו בברזיל ובבוליביה, שם הוא גדל על שיח בעל עלים עבים וקצרים. ישנם זנים רבים של הפרי, אך הזן הנפוץ ביותר הוא האננס הזהוב.
הוא אחד המקורות העשירים ביותר של מנגנט, שהוא נוגד חמצון חשוב המסייע בהגנה על הגוף מפני נזקי רדיקלים חופשיים. אננס מכיל גם ויטמינים C ו-B, וכן מינרלים כמו אשלגן ומגנזיום.
הפרי משתלב היטב עם סלטים טריים, שייקים, שייקים, ואפילו כתוספת למנות גבינה. זה גם מאודה, אופה וצולה היטב, מה שהופך אותו למרכיב קולינרי רב תכליתי.
האננס מכיל גם ברומלין, אנזים מיוחד המסייע להחליק את העור ולהפחית את הופעת הקמטים. זה נחשב גם מועיל לשיפור בריאות הלב והפחתת הסיכון לסרטן.
הוא פרי מעניין מבחינת תזונה, כיוון שהם מכילים פרמטנים טובים עבור גוף האדם. הם מכילים מספר גדול של תזונתיות כגון סיבים, פחמימות, פרוטנים, ואמינות. הם גם מכילים מספר מינרלים חשובים כמו כימיות למשל כרונינה אנד ביטאנינה.
הוא גם יכולים לסייע לשמר על מספר הכולסטרולים בדם ברמה נאותה, כיוון שהם מכילים סוכרן מתקן ופחמימות מתקנות. מכיוון שהוא מכיל גם פחמימות מתקנות, הם עשויים לסייע לשמר על מספר הכולסטרולים בדם ברמה נאותה, וכך להפחית את הסיכון למחלות כרוניות כגון מחלת העורקים.
בנוסף הוא גם יכולים לסייע לשמר על מספר הכולסטרולים בדם ברמה נאותה, כיוון שהם מכילים סוכרן מתקן ופחמימות מתקנות.
אחת הדרכים הקלות להשתמש בפרי זה בבישול היא להכין סלט טרי עם אננס, עלי נענע ואגוזים קצוצים דק. להכנת הסלט תצטרך:
1 אננס בינוני, 1 כוס אגוזים קצוצים דק (כל לפי הטעם), 1 כוס עלי נענע קצוצים דק, 2 כפות מיונז.
חותכים את האננס לקוביות ומערבבים עם אגוזים, נענע ומיונז. מגישים את הסלט טרי וקר.
fruitdesign- קיאק פירות לאירועים