תפוח עץ פרי מעניין מאוד
תפוח עץ הוא אחד הפירות הפופולריים והאהובים בעולם. הם מוזכרים במספר רב של טקסטים עתיקים, יצירות ספרותיות ואמנות. ישנם זנים רבים של תפוחים הגדלים כיום, כל אחד עם מאפייני טעם, צבע ומרקם ייחודיים.
תפוחים גדלים על עצי תפוח מיוחדים, הממוקמים באזורי אקלים חמים. כדי לגדל תפוחים טובים צריך הרבה אור שמש, לחות וחום. תהליך גידול תפוחים מתחיל עם שתילים, אשר מושתלים לאחר מכן באדמה פתוחה. בתהליך הגידול דורש התפוח גם השקיה קבועה, עישוב וגיזום.
יתרונות שבתוח עץ
תפוחים מכילים מגוון רחב של יתרונות בריאותיים, כולל פיטונוטריינטים, ויטמינים, מינרלים וחומרים מזינים אחרים. הם נחשבים מועילים מאוד למערכת הלב וכלי הדם, מכיוון שהם מכילים פיטוכימיקלים רבים המפחיתים את הסיכון לפתח מחלות לב וכלי דם.
תפוחים גם עוזרים לווסת את חומציות הקיבה, משפרים את העיכול ומחזקים את המערכת החיסונית.
מתכון למנה פופולרית שיש בה תפוח עץ
אחת המנות הפופולריות בישראל שמשתמשות בתפוח היא טארט תפוחים. עוגת מאפי תפוחים ותבלינים זו קלה במיוחד להכנה ומושלמת לארוחת בוקר וגם לקינוח. כדי להכין אותו תצטרך:
1 1/2 כוסות קמח, 1 כוס סוכר, 1 כפית אבקת אפייה,1/2 כפית מלח, ביצה 1, 1/2 כוס שמן, 3 תפוחים בינוניים חתוכים לקוביות קטנות,1 כפית קינמון, 1 כפית אגוז מוסקט.
להכנת טארט מתחילים בהכנת הבצק. בקערה גדולה מערבבים קמח, סוכר, אבקת אפייה ומלח. מוסיפים את הביצה, השמן ו-3-4 כפות מים ומערבבים היטב. מרדדים את הבצק על משטח עבודה ומרדדים לעיגול בקוטר 23 ס"מ. מניחים את הבצק בתבנית טארט ומעליו את פרוסות התפוחים. מערבבים קינמון ואגוז מוסקט ומפזרים מעל תפוחים.
fruitdesign- עצוב פירות לאירועים