היתרונות שבאפרסק
האפרסק הוא פרי טעים עם קליפה רכה ורך ומרקם עסיסי. הוא שייך למשפחת הוורדיים וגדל על עצים המגיעים לגובה של עד 4 מטרים. ישנם זנים רבים של אפרסקים, אך הנפוצים ביותר הם: בלה, סנג'ו, פיאט ופלטאייר.
ההיסטוריה של האפרסק חוזרת לסין, שם הוא גדל לראשונה לפני למעלה מ-3,000 שנה. משם הוא הוכנס לאירופה דרך גאורגיה, כמו גם לצפון אפריקה ולאמריקה הלטינית. כיום, אפרסקים גדלים באזור רחב ברחבי העולם, אך הגידולים הגדולים ביותר נמצאים בסין, ארצות הברית, איטליה וטורקיה.
גידול אפרסק
אפרסקים דורשים אקלים חם ושמש מלאה כדי לצמוח ברמות אופטימליות. הם גם דורשים השקיה קבועה.
אפרסקים מכילים יתרונות בריאותיים רבים כמו ויטמינים, מינרלים וחלבונים. הם אחד המקורות העשירים ביותר של ויטמין C, המסייע בשיפור החסינות ובהגנה על הגוף מפני רדיקלים חופשיים. אפרסקים מכילים גם ויטמינים מקבוצת B, המסייעים בשמירה על עור בריא, וכן מינרלים כמו אשלגן, המסייע לווסת את התפקוד התקין של הלב.
יתרונות בריאותיים
אפרסקים עשויים לסייע בשיפור בריאות הלב מכיוון שהם מכילים פיטונוטריינטים שיכולים להוריד את רמות הכולסטרול בדם. הם עשויים גם לעזור להפחית את הסיכון לסרטן מכיוון שהם מכילים נוגדי חמצון שעזרו.
אפרסקים מכילים גם פוליפנים, חומצות שומניות משוגעות ופטנטים, אשר כולם מסייעים בשיפור בריאות הלב. הפוליפנים מעניקים תמיכה למערכת העצבים ונמנעים מהגנת הכליות בגוף. ובעוד שהחומצות שומניות משוגעות מעניקות תמיכה למערכת העצבים ומפחיתות את הסיכון למחלת סרטן הלב. הפטנטים מעניקים תמיכה למערכת העצבים ועוזרים בשמירה על נתינת הלחץ הדם ברמה נורמלית.
עבור אנשים שמעוניינים לשמור על בריאות הלב, מומלץ לאכול אפרסקים באופן מתונה כאחד מכמה מקורות של תזונה בריאה. עם זאת, על ידי לאכול אפרסקים עם כמות מינימאלית של קראווי, מועטת הסיכון לעלות במשקל. מומלץ לפנות לרופא או למומחה תזונה כדי לקבל ייעוץ על כמה אפרסקים מומלץ לאכול כדי לשמור על בריאות הלב ולאפס את הסיכון.
fruitdesign- קיאק פירות לאירועים